Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Brandenburg moet nog openen en nu al in de problemen

Op zwembad gebied is het grootste hoofdpijn dossier van de afgelopen decennia. De afgelopen tien jaar zijn er honderden uren over gedebatteerd en het heeft drie wethouders de kop gekost.

De politiek in de gemeente De Bilt kon het maar niet eens woorden over een nieuw zwembad ter vervanging van de oude Brandenburg.

Maar desondanks gaan de  deuren van het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven nu eindelijk open voor het publiek.

Het is een zesbaans zwembad van 25 bij 15 meter geworden met een beweegbare bodem en scheidingswand zodat dat meerdere groepen het bad tegelijk kunnen gebruiken.

Het nieuwe zwembad is ook ingericht volgens de laatste duurzaamheidseisen, geen aardgasaansluiting meer maar volledig all-electric.

Er zijn zonnepanelen op het dak van het zwembad geplaatst en bij de verwarming van het zwembadwater wordt gebruikgemaakt van de warmte van het rioolwater (riothermie).

Het zwembad is dus eenvoudig van vorm, rechttoe-rechtaan maar wel duurzaam.

Alleen blijkt nu al dat exploitant SRO het bad niet kan exploiteren voor het vastgestelde bedrag van 366.000 euro per jaar.

Er heeft doorberekening plaatsgevonden en nu komt men op 584.000 euro per jaar. Dus er moet direct al een bak geld bij om de tekorten op de exploitatie op te vangen.

Daar gaan we dus weer, de politiek is woest op de huidige wethouder en heeft een spoeddebat aangevraagd. Dus tien jaar verder beginnen ze opnieuw met debatteren in De Bilt over het zwembad.

Maar aankomend weekend gaat de opening gewoon door en wordt het zwembad feestelijk in gebruik genomen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl