Welkom

splash3

Nieuws

Bouwkosten rijzen de pan uit, aanbesteding stopgezet

Een ‘trend’ wat al langer zichtbaar aan het worden is, de bouwkosten voor nieuwe projecten rijzen de pan uit. In Arnhem heeft men nu de aanbesteding voor de nieuwbouw van zwembad Valkenhuizen zelfs stopgezet.

Zoals ieder project heeft men in Arnhem te maken met een bouwbudget, meestal wordt dat al veel eerder bepaald, in dit geval 2016. Naar nu blijkt hebben de twee overgebleven aannemers een prijs geboden die 30 procent hoger ligt dan het beschikbare bouwbudget van 12 miljoen euro.

In tijden van crisis was het wel anders maar met de economische bloei van dit moment liggen de prijzen op een veel hoger niveau. Het resultaat is dat er opnieuw naar de bouwkosten moet worden gekeken om binnen het bouwbudget te blijven.

Overal in het land mislukken er nu aanbestedingen omdat de bouwkosten veel hoger liggen. Eén van de redenen is dat de kosten voor bouwmaterialen omhoog zijn gegaan. Daarnaast is het aanbod van bouwprojecten toegenomen door de economisch opleving en is er moeilijk aan personeel te komen waardoor er meer betaald moet worden voor gekwalificeerd personeel

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl