Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bouw nieuw zwembad Voorthuizen gaat starten

De gemeente Barneveld heeft besloten de opdracht tot het bouwen van het nieuwe overdekte zwembad in Voorthuizen te gunnen aan Burgland Bouw. De werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn gegund aan ITN Installatietechniek  en de waterbehandelingsinstallaties worden gegund aan Hellebrekers Technieken. Het nieuwe zwembad komt in de plaats van het openlucht zwembad De Heuvelrand dat wordt gesloopt, aansluitend starten de bouwwerkzaamheden. Het nieuwe zwembad gaat naar verwachting eind 2014 open.

In het nieuwe overdekte zwembad zijn diverse energiemaatregelen genomen om de exploitatielasten en het energieverbruik zoveel mogelijk te verlagen. Het zwembad wordt zeer goed geïsoleerd (schil en beglazing) en krijgt energiezuinige zwembadpompen, ventilatoren en een desinfectiesysteem. Verder komen er hout-pellets gestookte ketels voor het verwarmen van het zwembadwater, de verwarming van de ruimten en het douchewater. Ook het waterverbruik van douches en het energiegebruik van de verlichting worden beperkt door toepassing van besparende installaties.

Het nieuwe overdekte zwembad krijgt een multifunctioneel zwembassin van 25 x 12,5 meter met een beweegbare bodem. Naast kleed- en doucheruimten, is er een entreehal met receptie en een extra multifunctionele ruimte die flexibel inzetbaar is voor verschillende functies (zoals eenvoudige horeca en wachtruimten). In de zomermaanden kan bij mooi weer de zijwand van het zwembad naar de ligweide open. Op de ligweide komt een waterspeelplaats met waterspeeltoestellen (“spraypark”) dat plezier biedt aan kinderen van alle leeftijden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.