Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bouw zwembad De Bilt met gemengde gevoelens gestart

De bouw van het nieuwe zwembad in De Bilt gaat starten, naar verwachting opent het nieuwe bad begin 2019 haar deuren.

De gemeente onder aanvoering van wethouder Rost van Tonningen heeft gekozen voor een duurzaam en een energiezuinig bad.

Het wordt een sober zesbaans zwembad met beweegbare bodem en een scheidingswand zodat meerdere doelgroepen het bad tegelijkertijd kunnen gebruiken.

Op het dak komen zonnepanelen en het water wordt op temperatuur gehouden met behulp van de warmte van het rioolwater (riothermie).

Hiernaast heeft het college besloten dat het zwembad geen aardgasaansluiting meer krijgt en via een warmtepomp verwarmd wordt.

Alles wordt uitgevoerd binnen de financiële kaders die de gemeente heeft gesteld en de wensen van de gebruikers.

Op zich allemaal heel helder, alleen bij de toekomstige gebruikers heerst er al langer onvrede. Volgens de gebruikers is het zwembad te klein van opzet en dat zal problemen gaan geven om de uren in te vullen voor de verschillende doelgroepen.

Als het aan de gebruikers ligt wordt het bad uitgebreid met extra water, de gemeenteraad zou zich erover moeten buigen om te beslissen om de bouw tijdelijk te stoppen.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat niet gebeuren. Laten we hopen dat De Bilt geen tweede Nijkerk wordt, daar is nu volop discussie over de sobere uitvoering van het bad, waardoor de exploitatie niet rond is te krijgen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.