Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bosbad Putten pompt teveel water op

Via een ondergrondse bron pompt het Bosbad Putten al jaren water op om de zwembaden te vullen. Per jaar gaat het om 38 miljoen liter water.

Voor de nieuwe wildwaterbaan wil men nog eens 22 miljoen water onttrekken uit bodem. En dat stuit de Stichting Natuur- en Milieubescherming Putten tegen de borst.

Het blijkt dat de omgeving van het Bosbad aan het verdrogen is en beken en vennen in de omgeving leeg komen te staan.

Het zwembad zou zijn water maar weer moeten inkopen bij waterbedrijf Vitens, aldus de Stichting Natuur- en Milieubescherming Putten.

De manier waarop het Bosbad grondwater onttrekt is ook niet duurzaam volgens de stichting, want het zwemwater wordt na gebruik afgevoerd via de riolering.

Bosbad Putten is al jaren één van de grootste attracties op de Veluwe en met de investering in een nieuwe spectaculaire wildwaterbaan zal dat alleen maar groter worden.

wildwaterbaan

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.