Welkom

splash3

Nieuws

Bom onder ijsbaan/zwembad project in Hoogeveen

De Rekenkamer heeft in het onderzoekrapport gehakt gemaakt van de besluitvorming en de financiële onderbouwing van de komst van een nieuwe ijsbaan/zwembad in Hoogeveen.

Wat de redactie van ZwemRekreatie al eerder naar voren bracht blijkt nu bewaarheid te zijn geworden. Het vorige college van B & W heeft zich volledig overspeelt na het binnenhalen van de 5 miljoen euro Provinciale subsidie voor een ijsbaan.

Na het winnen van een wedstrijd met Assen voor deze subsidie werden plannen alsmaar groter en is de gemeenteraad verkeerd voorgelicht door B & W. Centrale rol in het geheel speelt oud-wethouder Steenbergen die het prestige project in de vorige coalitie vorm wilde geven.

Investeringen werden op voorhand al gedaan, grond en een sportcentrum werden direct al strategisch aangekocht om de plannen te realiseren. Zonder dat er definitief duidelijkheid was over de financiering van het gehele project (32 miljoen euro).

De eigenaar van een sportcentrum werd zelfs onder druk gezet om zijn pand te verkopen. Een schimmige deal met de huisbank van de ondernemer was het gevolg. Het pand werd ruim onder WOZ waarde aangekocht door de gemeente. En zo zijn er veel meer haken en ogen aan dit project.

Een deal met bouwondernemer BAM wordt ook in het onderzoekrapport bekritiseerd. Het bouwbedrijf zou 4 miljoen euro bijdragen aan de ijsbaan, in ruil voor de bouwopdracht en dat is in strijd met de Europese aanbestedingsregels.

Ontbrekende miljoenen voor het project moest via een obligatielening binnengehaald worden via het bedrijfsleven maar dit was op aanname berust. Het hele project rammelt aan alle kanten en nu is het aan de huidige politiek in Hoogeveen om een besluit te nemen. Maar het besluit staat eigenlijk al vast.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl