Welkom

splash3

Nieuws

Boerkini eerst wel en nu weer niet

In Vlaanderen gold eerst een algeheel boerkini (burkini) verbod bij de zwembaden. De rechter bepaalde enkele maanden geleden dat het boerkiniverbod moest worden opgeheven. Die beslissing kwam er nadat enkele moslima’s een klacht indienden tegen het zwembadreglement omdat het een schending zou zijn van de godsdienstvrijheid.

Het zwembad van Kalmthout was recentelijk de eerste die het verbod ongedaan maakte maar komt nu weer terug op deze beslissing vanwege felle protesten. Zowel vanuit de politiek als de bevolking kwamen zoveel heftige reacties, dat het besluit weer ongedaan is gemaakt.

Omdat andere gemeenten het boerkini verbod handhaven werd er in Kalmthout gevreesd voor een aanzuigeffect vanuit de regio naar het zwembad. Daarom is besloten om het verbod weer in te voeren. In Nederland is er zover bekend geen discussie en worden moslima’s  met een boerkini toegelaten in de zwembaden. De discussie in Vlaanderen over het toelaten van de boerkini is veel feller.

Er dient eerdaags nog wel een hoger beroep tegen de beslissing van de rechter om het boerkiniverbod op te heffen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl