Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Blote borsten toegestaan in zwembaden van Duitse stad

Of dit nu een goed idee is vragen we ons af. In het kader van gelijkheid tussen man en vrouw mogen vrouwen als proef, in het weekend, met een ontbloot bovenlijf gaan zwemmen in de zwembaden van de Duitse stad Göttingen.

Het gaat om een proef die tot 31 augustus 2022 duurt. Göttingen wil hiermee een voortrekker zijn bij het debat rond de gelijke behandeling van beide seksen. De afgelopen weken is er in politiek en samenleving intensief over het onderwerp gediscussieerd.

Een vrouw zou vorig jaar met blote borsten hebben gezwommen in zwembad Eiswiese tot grote ergernis van de toezichthouders. Ze werd uit het zwembad gezet omdat volgens de regels blote borsten niet zijn toegestaan.

Een vrouwenforum in Göttingen riep op tot een vrije keuze van badkleding zolang de primaire geslachtsdelen maar bedekt zijn. En dat is nu gehonoreerd door de politiek in Göttingen. Of het in Nederland een gevolg zal krijgen valt te bezien.

Mede door de komst van social media en mobieltjes is topless zwemmen of zonnebaden naar de achtergrond geraakt, men is de laatste jaren over het algemeen preutser geworden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.