Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Blijven de openlucht zwembaden dicht dit zwemseizoen?

Dat is de grote vraag op dit moment. Het kabinet en het RIVM hebben de reeds bestaande maatregelen verlengd. Tot 1 september mogen er geen grote publieksevenementen worden georganiseerd .

Wat betekend dat voor de openlucht- en overdekte zwembaden?

Hoe kan je in een anderhalve meter samenleving toch blijven zwemmen. De openluchtzwembaden trokken de afgelopen jaren massa’s aan bezoekers bij mooi weer. Gekeken naar de verlengde maatregelen kan dat niet meer.

Deze zwembaden vallen min of meer onder de evenementen regel. Wat blijft er dan over, geregulierd zwemmen met hooguit 100 of 200 personen? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de overdekte zwembaden.

Alleen kun je daar net als de scholen, die wel weer gedeeltelijk opengaan,  in de vorm van kleinere groepen nog wel iets organiseren aan zwemlessen en andere activiteiten.

Kinderen tot 18 jaar mogen wel weer gaan sporten van het kabinet maar wel volgens de anderhalve meter regel. Het wordt een lastige opgave om deze maatregel in goede banen te leiden.

Er zal creatief moeten worden nagedacht over hoe men dit gaat aanpakken. De grote vraag blijft, blijven de openluchtzwembaden dicht dit zwemseizoen?

Dit artikel wordt regelmatig aangevuld als er meer nieuws is.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.