Welkom

splash3

Nieuws

Bizarre wending in mogelijke aankoop zwembad

De gemeente Westerwolde heeft het besluit om het zwembad van Parc Emslandermeer in Vlagtwedde te kopen voor de derde keer uitgesteld. Al bijna vier jaar is men bezig om het zwembad over te nemen van de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer.

Het vakantiepark wil van het zwembad af vanwege de oplopende onderhoudskosten. Zwemschool Henny de Groot verzorgde in die periode zwemles in het zwembad. Het contract van de stichting met de zwemschool moest voor de verkoop worden ontbonden en met tussenkomst van de rechter heeft dat plaatsgevonden.

Het college van B & W wil nu eerst afwachten of zwemschoolhoudster Henny de Groot nog in hoger beroep gaat. De zwemschoolhoudster is verbijsterd over het collegebesluit, in een overleg met de gemeente en de stichting was namelijk overeengekomen te wachten totdat de gemeenteraad over de kwestie zou gaan vergaderen.

In de plannen voor de aankoop door de gemeente Westerwolde was de zwemschool ook meegenomen. De zwemschoolhoudster is teleurgesteld en bezig met het verplaatsen van de zwemlessen naar andere locaties in de regio.

Al met al is dit een slechte zaak voor de gemeente Westerwolde dat eerder 40.000 euro heeft bijgedragen aan de onderhoudskosten van het zwembad. En er schijnt ook al een subsidie beschikbaar te zijn voor aankoop van de Provincie Groningen.

Maar wat vooral triest is hoe men is omgegaan met de eigenaresse van de zwemschool. Dit verdiend niet de schoonheidsprijs en dat is nog mild uitgedrukt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl