Welkom

splash3

Nieuws

Bizarre ontwikkeling rondom ‘zwemles-vete’ in Lobith

Sinds vorig jaar is er een conflict tussen zwemvereniging Lobith en eigenaar NLG (sinds 2016) van zwembad De Boskuul over het geven van zwemlessen. De zwemvereniging geeft al bijna 50 jaar zwemles en betaald daarvoor een vaste vergoeding per jaar aan de eigenaar.

Deze zwemlessen worden al jaren voor een gereduceerd tarief gegeven door de zwemvereniging. NLG was het daar niet mee eens en wilde bovendien zelf de zwemlessen gaan verzorgen om de exploitatie van het zwembad rond te krijgen.

Om die reden werd de zwemvereniging gevraagd te stoppen met de zwemlessen of het tarief gelijk te trekken aan dat van NLG. Gevolg was een conflict waarin de gemeente nog probeerde te bemiddelen maar zonder succes.

Maar wat schetst ieder zijn verbazing, zwembad De Boskuul is sinds 4 weken verkocht aan een nieuwe eigenaar. Een particulier heeft het zwembad en de naam NLG overgenomen en zegt niets meer met de oude eigenaar te maken te hebben.

Op zich een vreemde situatie waar de gemeente Zevenaar, waar Lobith onder valt, ook mee in de maag zit, omdat de gemeente jaarlijks bijdraagt aan het zwembad. Wat deze op zich bizarre ontwikkelingen voor gevolgen hebben voor de zwemlessen valt nog te bezien.

NLG exploiteerde meerdere zwembaden in Nederland en die zijn vorig jaar overgenomen door Optisport Exploitaties.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl