Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

‘Biometrie niet als toegangscontrole’

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is duidelijk als het gaat om het opslaan van biometrische gegevens. Het is niet toegestaan om vingerafdrukken of een gezichtsscan te gebruiken voor toegangscontrole.

De gemeente Tilburg wil laten onderzoeken of de huidige vingerscansysteem bij zwembad Stappegoor kan worden vervangen door gezichtsherkenning.

Volgens het AP is het niet toegestaan om een vingerafdruk of gezichtsherkenning te verwerken. Het mag daarom alleen gebruikt worden als men hiervoor toestemming geeft.

Heeft de persoon toestemming gegeven om de vingerafdruk of gezichtsherkenning te verwerken dan mag deze alleen worden opgeslagen in de vorm van een versleutelde code.

Uit zo’n code kan niemand de vingerafdruk of gezichtsherkenning afleiden. Ook is een accommodatie wettelijk verplicht om het systeem dat de code op deze manier opslaat goed te beveiligen.

Er zitten dus behoorlijk wat haken en ogen aan het gebruik van biometrie voor toegangscontrole. Om van alle discussie af te zijn is het beter om via registratie met een toegangspas te werken. Daarmee scheid je het kaf van het koren.

De gemeente Den Haag heeft daar goede ervaringen mee wat betreft de zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuwjaars duik 2020 Scheveningen

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.