Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Biomassa-installaties zorgen voor overlast

Denk je goed te doen door biomassa toe te passen blijkt het averechts te werken.

De gemeente Oldambt wilde met het plaatsen van biomassa-installaties bij de zwembaden een bijdrage leveren aan het milieu, CO2 uitstoot vermindering en een beter klimaat.

Bij zwembad De Watertoren in Winschoten en MFC De Hardenberg staan dergelijke installaties maar die worden nu vanwege rook- en stank overlast weer aangepast naar gas.

Enkele mensen in de omgeving hadden geklaagd en krijgen voorlopig hun zin omdat er onderzoek wordt gedaan naar de overlast.

Het ombouwen van de warm watervoorziening en de bijkomende kosten aan onderhoud van de ketels bij de beide Oldambster binnenzwembaden kost duizenden euro’s.

Aan de hand van de uitkomst van het zogeheten emissieonderzoek kijkt de gemeente Oldambt of de biomassaketels weer worden opgestart.

Als blijkt dat er vervolgens nog steeds sprake is van overlast, dan wordt onderzoek gedaan naar mogelijke verplaatsing van de biomassaketels.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.