Welkom

splash3

Nieuws

Biomassa-installaties na onderzoek uitgezet

Onderzoek naar de biomassa-installatie bij zwembad De Watertoren in Winschoten heeft aangetoond dat de uitstoot van koolmonoxide, fijnstof, benzeen en aldehyden hoger is dan de toegestane norm.

Sinds de ingebruikname van de biomassa-installatie in Winschoten zijn er klachten van buurtbewoners. Een actie om de rookafvoerpijp te verhogen heeft niet geholpen.

De gemeente Oldambt heeft de eigenaar van de installaties in gebreke gesteld en heeft de biomassa-installaties bij De Watertoren in Winschoten en De Hardenberg in Finsterwolde buiten werking gezet.

Volgens de gemeente heeft de eigenaar van de biomassa-installaties zich niet gehouden aan de voorwaarden uit de overeenkomst met de gemeente en de Europese norm.

De duurzaamheid van biomassa staat sinds kort, na landelijk onderzoek, ter discussie. Voor- en tegenstanders rollen nu over elkaar heen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl