Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Biomassa in Voorthuizen

Het nieuwe overdekte zwembad van Voorthuizen wordt volledig verwarmd op biomassa. Via speciale kachels wordt het gehele zwembad op deze manier verwarmd. Er wordt gebruik gemaakt van geperste houtsnippers of houtstaafjes, gemaakt van restafval uit de houtindustrie of snoeihout. Het verwarmingsproces is volledig CO2-neutraal en zelfs de as die vrijkomt wordt hergebruikt. De bouw van het zwembad in Voorthuizen is momenteel in volle gang. Het is de bedoeling dat het nieuwe bad eind 2014 klaar is voor gebruik.

Een gemiddeld zwembad gebruikt zo’n 40.000 tot 50.000 kuub gas per jaar. Een biomassainstallatie is duurder in aanschaf, maar door de lagere verbruikskosten is het uiteindelijk 40 procent goedkoper in gebruik dan een cv-installatie op aardgas.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.