Welkom

splash3

Nieuws

Biomassa als energiebron verleden tijd?

Pellet-gestookte verwarmingsinstallaties liggen onder vuur, dat is inmiddels algemeen bekend.

Sinds er een Europees rapport is verschenen dat deze installaties schadelijk zouden zijn voor het milieu is er volop discussie gaande.

Volgens het onderzoek komt er bij het verbranden van pellets meer fijnstof en meer CO2 uit dan is toegestaan. De discussie gaat over of deze vorm van duurzame energie wel zo duurzaam is.

Dus worden alle nieuwe initiatieven tegen het licht gehouden. Ook binnen de gemeente Hof van Twente.

De politiek plaatst vraagtekens bij het verwarmen van het zwembad De Vijf Heuvels in Markelo met een pellet-gestookte verwarmingsinstallatie.

In de gemeente Ommen heeft men recent besloten om af te zien van een pellet-gestookte verwarmingsinstallatie voor zwembad Carrousel.

En recentelijk heeft de gemeente Oldambt bij zwembad De Wateroren en de Hardenberg besloten om twee pellet-gestookte verwarmingsinstallatie uit te zetten vanwege overlast in de omgeving van rook en fijnstof.

Wat wellicht op de achtergrond ook meespeelt is dat de subsidie van het Rijk voor biomassaketels en pellet-gestookte verwarmingsinstallaties vanaf volgend jaar wordt stopgezet.

Het lijkt erop dat de toekomst van dergelijke installaties alweer tot de verleden tijd gaan behoren. Het begon als een mooi initiatief maar verzand nu in allerlei discussies.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl