Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bio Vakantieoord heeft weer een up to date zwembad

Wie weet het nog? Tijdens een bioscoop bezoek werd er altijd gecollecteerd voor het Bio Vakantieoord. Stichting Bio Vakantieoord is in 1927 in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche.

Al meer dan 90 jaar lang heeft Bio Vakantieoord hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan. Bio startte in de jaren dertig van de vorige eeuw door het helpen en laten aansterken van kinderen van minderbedeelde gezinnen.

Daarna zette het centrum zich in voor poliopatiëntjes om te revalideren. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Het zwembad van het revalidatiecentrum in Arnhem is meer dan 60 jaar oud en was hoognodig toe aan een renovatie.

De laatste renovatie vond namelijk plaats in 1987. Het zwembad voor kinderen met een meervoudige handicap heeft onder andere nieuwe kleedkamers, toiletten en tilliften gekregen.Ook is het zwembad verduurzaamd met de installatie van zonnepanelen, vloerverwarming, een nieuwe luchtbehandeling installatie en nieuwe zwemwaterpompen.

Het rijksmonument dat ontworpen is door architect Oud, is in overleg met monumentenzorg en de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gerenoveerd. De financiering kwam tot stand door bijdrages uit het bedrijfsleven, vermogensfondsen en de betrokken leveranciers.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.