Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bijzondere exploitatie constructie werkt uiteindelijk niet

In een dorp lukt het vaak wel om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor de exploitatie van een zwembad. In steden is dat lastiger en dat blijkt wel in Bolsward. De exploitatie van zwembad Vitaloo was de laatste jaren mede begroot op een constructie met vrijwilligers die 60 uur per week zouden meewerken.

En dat is bij lange na niet gelukt, slechts 24 uur per week werd ingevuld. De uren moesten worden aangevuld door medewerkers van exploitant Optisport en de kosten daarvoor werden gedeclareerd aan de gemeente.

Bolsward heeft op zich gekozen voor een bijzondere constructie, een commercieel exploitant en daarnaast vrijwilligers. Of je kiest voor het één of voor het andere, een combinatie werkt meestal niet in de praktijk.

Zonder vrijwilligers kost het de gemeente jaarlijks 250.000 euro om het zwembad open te houden, men hoopte met de inzet van vrijwilligers 100.000 euro per jaar te kunnen besparen.

Omdat het contract met Optisport Bolsward per 1 januari 2019 afloopt wil de gemeente Súdwest-Fryslân (Zuidwest-Friesland) het contract verlengen tot 2021 om in die overbruggingsperiode tot een structurele oplossing te komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.