Welkom

splash3

Nieuws

Bijna de helft van de kinderen beweegt onvoldoende

Het gaat niet goed met het bewegen van kinderen, bijna de helft van de kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar voldeed niet in 2017 aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2017 van het CBS in samenwerking met het RIVM. Volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door De Gezondheidsraad moeten kinderen in deze leeftijd elke dag minimaal één uur bewegen bijvoorbeeld door te gaan fietsen, wandelen en/of zwemmen.

Als het aan Ik Beweeg Mee ligt moeten scholen kinderen gaan toetsen op bewegingsvaardigheid. Naast de introductie van een toets voor bewegen, spreken bijna alle nationale sportcoaches zich uit voor minimaal 2 uur per week gymles. Verder moet ieder kind in aanraking kunnen komen met minimaal twee sporten.

Er wordt vandaag, namens de sportwereld, door de KNVB en sportkoepel NOC*NSF, een petitie aangeboden in de Tweede Kamer. Teken hier de petitie Ik Beweeg Mee.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl