Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bij zwembad Vollenhove staat spelen is leren centraal

Vanaf heden lichten we iedere maand een zwembad uit die zich op allerlei manieren onderscheidt, zwembad van de maand april is zwembad Vollenhove in Vollenhove.

Zwembad Vollenhove in Vollenhove is een overzichtelijk en gezellig zwembad. Het overdekte gedeelte bestaat uit een langwerpige achthoek van 17 meter lang en 11 meter breed, het is van 110 cm tot 200 cm diep. De glijbaan van 35 meter maakt het geheel compleet. Daarnaast is er een goed afgeschermd kleuter – en peuterbassin. Zomers is buiten het 25 meter bad en peuterbassin open, met een mooi gelegen grote ligweide met springkussen, voetbalveldje en speeltoestellen. In het zwembad hangt geen chloorlucht, dankzij zoutelektrolyse. Dit maakt het zwembad extra geschikt voor mensen met ademhalings- of huidproblemen. Bij Vollenhove worden 6 dagen in de week ABC-zwemlessen gegeven aan mensen van 4 tot 70 jaar.

vollenhove

Spelenderwijs wordt er zwemles gegeven, waar elk kind op zijn/haar eigen niveau bezig kan zijn. Door met stuurkaarten te werken, zijn de kinderen het grootste gedeelte van de les bezig en hoeven ze niet in de rij te wachten. Ook kan de lesgever wat intensiever met een aantal kinderen bezig, terwijl de anderen zelf hun oefeningen doen. Vanaf de eerste zwemlessen gaat een t-shirt aan en dit langzaam uitgebreid met broek en schoenen, de kinderen vinden het dus niet vreemd om met kleren aan te zwemmen. Spelen is leren en daar horen ook spelmateriaal bij zoals een boot, matten, banden en ballen, als kinderen gaan vrij zwemmen komen ze dit ook tegen.

Bij deze manier van lesgeven paste het bekende diplomazwemmen niet en daarom is dit aangepast. De kinderen doen eerst een zwemtest, dat te vergelijken is met het algemene diplomazwemmen, volgens de normen van NPZ-NRZ, hier wordt naar de vaardigheid van de leerling gekeken. Als ze hiervoor slagen mogen de deelnemers meedoen met het zwemfeest, daar wordt gekeken hoe zwemveilig ze zijn. De kinderen gaan bijvoorbeeld door de glijbaan, vallen uit de en klimmen er daarna weer in, of ze zwemmen schoolslag of borstcrawl door de golven. De kinderen die afzwemmen voor diploma-C laten zien hoe je iemand kunt redden uit het water.

vollenhove1

Naast de zwemlessen biedt het zwembad activiteiten aan voor 14 verschillende doelgroepen. Kinderen die al hun ABC-diploma’s hebben gehaald kunnen verder met bijvoorbeeld zwemvaardigheid of snorkelen en is er ook baby/peuterzwemmen, hier staat weer spelen is leren ook centraal. Veel oudere mensen maken gebruik van het zwembad en het wordt op deze manier een gezonde, sociale ontmoetingsplek. Sinds oktober 2016 zwemmen er ook veel zeemeerminnen in het zwembad. Het zwembad werkt ook samen met de basisscholen en zo is er voor de groepen 3 en 4 nog elke week schoolzwemmen. De medewerkers van zwembad Vollenhove zijn enthousiast en bijzonder ondernemend, hierdoor worden er elk jaar veel activiteiten georganiseerd.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.