Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bezuinigingen zorgen voor lastige kwesties

De problemen met allerlei bezuinigingen op de zwembaden dienen zich steeds meer aan. Zwembad De Hoevert in Didam moet van de gemeente nog eens 50.000 euro extra bezuinigen. Boven op de al eerder aangekondigde bezuinigingen.

Het management van het zwembad meldt nu dat het dan niet meer mogelijk is om het zwembad naar behoren te exploiteren. Zwembad De Hoevert krijgt van de gemeente Montferland officieel 206.000 euro aan subsidie per jaar voor de exploitatie. Vorig jaar kwam het zwembad ook al 70.000 euro tekort.

Als deze extra bezuiniging doorgaat betekent het dat er mensen moeten worden ontslagen en dan kan je niet meer het zwembad volwaardig exploiteren.

Daarnaast komt er groot onderhoud aan en dat is begroot op 2 miljoen euro tot 2025 en daar is niets voor gereserveerd. Het geeft aan dat de zwembaden steeds meer in een vreemde spagaat terecht gaan komen. En dat is geen solide basis om een gezonde exploitatie te voeren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.