Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bezuinigingen pakken gelukkig ook positief uit

Ondanks de bezuinigingen van de laatste jaren lijken een aantal zwembaden zich door de crisis heen te werken. Zwembad De Kulk in Vlaardingen bijvoorbeeld zal 2013 afsluiten met een positief resultaat en het negatief eigen vermogen is omgebogen naar een klein positief vermogen. Het zwembad ontvangt op jaarbasis 260.000 euro minder aan subsidie en dat heeft diepe sporen achtergelaten in de begroting. Het management van het zwembad is zelf aan de slag gegaan om te kijken hoe ze de bezuinigingen konden opvangen.

Er is vooral gekeken naar de uitgaven aan de kostenkant en daar was winst te behalen. Om tot een gezonde exploitatie te komen zijn de openingstijden aangepast, is er een kleine verhoging van de tarieven doorgevoerd en slecht bezochten activiteiten geschrapt. Daarnaast koopt het zwembad collectief energie in en de medewerkers zijn akkoord gegaan met de invoering van gebroken diensten. Dat laatste geeft ook de betrokkenheid aan van de medewerkers.

Zwembad De Stok in Roosendaal is ook een goed voorbeeld. Het zwembad heeft de bezuinigingsgolf van de afgelopen jaren ook goed doorstaan en is zelfs sprake van een positief financieel resultaat over 2013. De gemeente neemt naar verwachting dit jaar een besluit over privatisering van De Stok.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.