Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bezuinigingen eisen tol in zwembadland

De bezuinigingen in zwembadland beginnen nu zo langzamerhand zijn tol te eisen. De meeste zwembaden worden al vanaf 2011 geconfronteerd met het terugdraaien van subsidies door gemeenten.

Golfbad Oss bijvoorbeeld krijgt de financiën niet meer op orde en kampt met teruglopende bezoekersaantallen. Directeur Peter Jongsma trekt nu aan de noodrem en vraagt voor 2016 en 2017, 60.000 euro extra van de gemeente. De gemeente Oss besloot in 2011 om jaarlijks 264.000 euro minder subsidie te geven aan het Golfbad en dat begint nu op te breken.

Het zwembad nam maatregelen door te bezuinigen op de kosten voor het inhuren van personeel, de entreeprijs ging omhoog en de openingstijden werden verruimd. Deze maatregelen hebben niet het gewenste effect teweeg gebracht. Het Golfbad Oss komt structureel jaarlijks ruim 60.000 euro tekort.

Kwamen er in 2010 nog ruim 420.000 badgasten, afgelopen jaar waren dat er iets meer dan 350.000. Golfbad Oss is altijd een populaire attractie geweest dat publiek uit de wijde regio trok. Maar nu staat het water van het Golfbad spreekwoordelijk aan de lippen.

Steeds meer zwembaden lijken nu na jaren van bezuinigen het slachtoffer te worden en krijgen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Over de hele linie zijn er baden die het niet meer redden wat ook leidt dat de kwaliteit van het product achteruit gaat. Hopelijk komen gemeenten tot inkeer waardoor de zwembaden weer een impuls krijgen.

Zoek voor meer achtergrond informatie op trefwoord ‘Golfbad Oss’ in het archief.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.