Welkom

splash3

Nieuws

Bezuinigingen eisen hun tol

Leden van Abvakabo FNV waarschuwen dat nóg meer bezuinigen op de zwembaden grote gevolgen heeft voor de kwaliteit en veiligheid van de zwembaden. Bovendien verwacht ruim een kwart van de ondervraagden dat de zwembaden waarin zij werken binnen een of twee jaar moeten sluiten. Dat blijkt uit een enquête van Abvakabo FNV onder 221 ondervraagde medewerkers binnen de zwembadbranche.

Ongeveer de helft van de respondenten geeft aan dat de veiligheid nu al eens in het geding komt. De werkdruk neemt toe; 71 procent merkt dat er minder personeel wordt ingeroosterd voor hetzelfde werk als enkele jaren terug. Dat heeft gevolgen voor het toezicht in het zwembad af. Pauze houden mag vaak pas na vijf uur, terwijl de concentratie al na een uur afneemt in een vochtige, warme omgeving.

Meer dan de helft van de deelnemers merkt dat er regelmatig tot vaak hulpkrachten worden ingezet in plaats van gediplomeerde krachten. Ook neemt het aantal flexcontracten toe, waardoor mensen steeds vaker gebroken diensten moeten werken. Soms moeten medewerkers voor 6 uur werk 3 keer op een dag naar het zwembad komen. Ruim een derde van de hulpkrachten weet niet precies van hen verwacht wordt. Lees hier de samenvating van het onderzoek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl