Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Besluiteloosheid troef voor nieuw zwembad De Welle

Al jaren zijn er plannen voor een nieuw zwembad ter vervanging van het huidige De Welle in Drachten. Het zwembad is over de houdbaarheidsdatum heen en moet worden vervangen.

Met een toezegging op zak van de Provincie Friesland van 10 miljoen euro en een eigen bijdrage van 10 miljoen euro van de gemeente Smallingerland, zou je zeggen het is rond.

Maar niets is minder waar omdat de gemeente er maar niet uit kan komen wat de meest geschikte locatie is voor het nieuwe zwembad.

Oeverloos gediscussier binnen de gemeenteraad heeft er nu voor gezorgd dat de Provincie Friesland duidelijkheid wil hebben.

Provincie eist nu ook harde toezeggingen van de KNZB en NOC*NSF voor het gebruik van het nieuw te bouwen zwembad als trainingslocatie voor toptalenten voor minimaal 8 jaar.

De gemeente moet nu opschieten met de plannen anders gaat de subsidie aan hun neus voorbij. De Provincie dringt verder aan op snelheid om een besluit te nemen.

Als er op 1 mei 2020 nog geen definitief besluit ligt dan gaat de Provincie de toezegging van de 10 miljoen subsidie heroverwegen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.