Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Belgische primeur met nieuwe methode desinfectie

Vlaanderen is in de ban vanwege het succes van een nieuwe methode die is toegepast om het chloorverbruik bij zwembaden terug te dringen.

Met toestemming van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is er de afgelopen jaren een test geweest om het gebruik van chloor een halt toe te roepen

Bij zwembad Dilkom in Dilbeek is drie jaar lang een combinatie van zuurstofoxidatie, koperionisatie en Uv-licht gebruikt voor de desinfectie van het zwemwater.

Door deze technieken gezamenlijk toe te passen is er nog maar een  kwart aan chloor nodig om het zwemwater schoon te houden.

Vanwege het succes wordt nu bij de bouw van een nieuw zwembad in Deurne deze vorm van desinfectie ook toegepast.

En het belangrijkste resultaat is dat de zwemmers geen last meer hebben van geïrriteerde ogen, hoofdpijn en eventuele huiduitslag.

In Nederland worden deze technieken ook gebruikt alleen niet in combinatie en dat maakt deze methode op zich wel uniek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.