Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Begint het net rond Scharlakenhof zich te sluiten?

Het begint er steeds meer op te lijken dat er iets aan de hand is met de exploitatie van zwembad Scharlakenhof. Om een subsidie van 138.000 euro per jaar te ontvangen moet de stichting dat het zwembad exploiteert jaarlijks een accountantsverklaring overleggen aan de gemeente Haren.

Na bijna een jaar van soebatten tussen beide partijen is er nu een accountantsverklaring overlegd maar deze voldoet niet aan de eisen. Het zou gaan om een verklaring gaan die op basis van de gegevens van de stichting is opgesteld maar niet door de accountant financieel is gecontroleerd.

De gemeente Haren neemt geen genoegen met deze verklaring dus is er weer een episode toegevoegd aan het dossier Scharlakenhof, lees gerelateerde artikelen. De gemeente verstrekte in 2014 een geldlening van 700.000 euro aan de stichting en verbond er een jaarlijkse subsidie van 138.000 euro aan.

Sinds december 2017 is de termijnbetaling van de subsidie aan de stichting stopgezet, vanwege de ontbrekende accountantsverklaring. Daardoor heeft de stichting ook haar terugbetalingen van de geldlening moeten stopzetten (die werden met de subsidie verrekend).

Het wordt er niet eenvoudiger op en het roept steeds meer vragen op dan het antwoorden oplevert.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.