Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Basisscholen bieden steeds minder schoolzwemmen aan

Het aandeel van basisscholen dat schoolzwemmen aanbiedt, is in de afgelopen drie jaar gedaald van 34 naar 32 procent. Achttien procent van de basisscholen verwacht in de aankomende jaren minder in schoolzwemmen te investeren of het schoolzwemmen af te schaffen. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van het Mulier Instituut uit onderzoek onder ruim 800 basisscholen.

Andere belangrijke uitkomsten zijn:

– 89% van de scholen in de drie grootste gemeenten van Nederland biedt schoolzwemmen aan. Dit percentage ligt fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

– Op 57% van de scholen wordt een vorm van ‘natte gymles’ aangeboden in plaats van enkel het traditionele diplomazwemmen.

–  Het is niet (meer) vanzelfsprekend dat schoolzwemmen altijd één volledig schooljaar duurt. 18% van de scholen biedt schoolzwemmen aan voor een periode minder dan 15 weken.

– De belangrijkste reden die wordt gegeven door scholen die nu wel schoolzwemmen hebben om minder in schoolzwemmen te investeren of het af te schaffen is dat schoolzwemmen ten koste van andere vakken gaat.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.