Welkom

splash3

Nieuws

Aquathermie en zonnepanelen verduurzamen zwembad

Het college van B & W van de gemeente Losser trekt een bedrag 950.000 euro uit voor de verduurzaming van zwembad Brilmansdennen. Het zwembad is toe aan een verduurzamingsrenovatie en vervanging van de klimaatinstallaties.

Daarvoor is onderzoek gedaan en aquathermie kwam daaruit naar voren  als de meest interessante optie. Door gebruik te maken van de restwarmte uit het gezuiverde afvalwater van de rioolwaterzuivering is dit mogelijk.

Door deze warmte te onttrekken met warmtewisselaars en op te werken met elektrische warmtepompen kan een veel hoger rendement worden behaald dan met de huidige gasgestookte cv-ketels. Er wordt hiermee een energiebesparing bereikt op het aardgasverbruik van zo’n 100.000 kuub per jaar.

De extra elektriciteit voor de warmtepompen bedraagt ruim 200.000 kWh per jaar maar dat wordt opgelost door op het dak van het zwembad zonnepanelen te leggen. Met deze maatregelen wordt het zwembad toekomstbestedig gemaakt en voldoet het aan eis om bijna geen CO2 uitstoot meer te hebben en energieneutraal te worden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl