Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Aquafitness Marathon in Alkmaar in 2020

Het is nog vroeg, de feestdagen moeten nog beginnen maar op zaterdag 11 januari 2020 organiseert Alkmaar Sport een drie uur durende Aquafitness Marathon in zwembad Hoornse Vaart.

In het Alkmaarse zwembad gaan de deelnemers met de hulp van opzwepende muziek, drie uur lang de uitdaging aan met Aquarobics, Tabaqua en Aquafit.

Tijdens de Aquafitness Marathon komen drie soorten aquafitness aan bod: Aquarobics, Tabaqua en Aquafit.

Sporten in het water heeft vele voordelen voor het lichaam. Zo verbetert aquafitness de bloedcirculatie, het uithoudingsvermogen, de coördinatie, lenigheid en uiteraard de kracht in het lichaam.

Daarnaast ligt het calorieverbruik in het water 40% hoger dan wanneer je sport buiten het water.

Hierdoor staat een half uur aquafitnessen gelijk staat aan anderhalf uur hardlopen. Een van de belangrijkste kenmerken van sporten in het water is de gewichtloosheid.

De zwaartekracht wordt in water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor.

Tickets zijn online verkrijgbaar.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.