Welkom

splash3

Nieuws

AquaAltena is en blijft een schip van bijleggen

De gemeenten Woudrichem en Aalburg moeten naarstig op zoek naar een nieuwe exploitant voor het in 2014 geopende zwembad AquaAltena. Sportfondsen Andel heeft al eerder aangegeven dat het per 1 januari 2019 stopt met de exploitatie van het toch al geplaagde zwembad AquaAltena.

De problemen ontstonden al met de aanbesteding, Sportfondsen schreef te laag in op basis van te verwachten bezoekersaantallen. Zo laag zelfs dat concullega Optisport niet kon meedingen.

Na een jaar klopte Sportfondsen aan bij de gemeente om een extra subsidie aan te vragen. Het bedrijf kreeg de exploitatie niet rond. De gemeenten ginge overstag en sindsdien ontvangt Sportfondsen 100.000 euro per jaar extra. Ondanks deze extra bijdrage lukt het Sportfondsen nog steeds niet om de exploitatie rond te krijgen.

De situatie was zelfs zo nijpend dat Sportfondsen vorig jaar ook de huur niet meer kon betalen. Aalburg trekt nu 14.000 euro uit om deskundigheid in te huren voor de nieuwe aanbesteding.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl