Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Aqua Fitness blijft onvermeend populair bij de zwembaden

Aqua Fitness is nog steeds zeer populair bij de zwembaden. In allerlei varianten kan er tegenwoordig ge-exercised worden. Steeds vaker worden onderdelen gecombineerd aangeboden door zwembaden, zoals Aquarobics en Aquajoggen en bijvoorbeeld Trimzwemmen.

Bij een dergelijk Aquafit programma zullen in een periode van 3 weken de lessen Aquarobics, Aquajoggen en Trimzwemmen aan bod komen. Maar er zijn uiteraard ook ander varianten mogelijk. Dit type van combineren zorgt ervoor dat de deelnemers langer actief blijven.

* Aquarobics is een intensieve en dynamische trainingsvorm. Er wordt op stimulerende muziek, met behulp van verschillende materialen, in heup-/borstdiep water lesgegeven.

* Bij Aquajoggen bevindt een deelnemer zich in diep verwarmd water waar je niet kunt staan. Ondersteund door een aquabelt worden oefeningen uitgevoerd. Door te variëren in snelheid en grootte van de bewegingen, kunnen de oefeningen net zo zwaar gemaakt worden als je zelf wilt. Elke les is anders, er wordt met diverse materialen gewerkt zodat er veel verschillende oefeningen aan bod komen.

* En bij het Trimzwemmen biedt de instructeur een zwemprogramma aan waarbij verschillende zwemslagen worden toegepast. Er wordt hierbij een flinke afstand afgelegd die zwemmers kunnen indelen op eigen tempo en niveau. Door aanwijzingen van de instructeur kan desgewenst, de techniek verbeterd worden.

Het grote voordeel van trainen in het water is dat iedereen eenvoudig op zijn of haar eigen niveau de work outs kan volgen. Door de geringe weerstand van het water verbruik je meer energie dan wanneer je de oefeningen op het droge zou uitvoeren. En doordat je gewichtloos bent in het water is de kans op blessures minimaal.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.