Welkom

splash3

Nieuws

App voor sportdrempelvrij sporten

Bij zwembad Dijnselburg in Zeist wordt eerdaags een app getest waarmee mensen met een beperking de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties kunnen beoordelen.

Mensen met een beperking sporten gemiddeld minder vaak dan mensen zonder beperking. Zowel sporters als niet-sporters met een beperking ervaren diverse belemmeringen bij het sporten, zoals problemen met vervoer, gebrek aan (kennis over) sportmogelijkheden en de ervaring dat sportaccommodaties niet of onvoldoende zijn aangepast of toegankelijk zijn.

Om deze redenen heeft het Mulier Instituut, in samenwerking met Foqus Consultancy – met steun van het Revalidatiefonds en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – de app Sportdrempelvrij ontwikkeld. De informatie die met de app verzameld wordt komt online beschikbaar op www.sportdrempelvrij.nl en kan gebruikt worden door mensen met een beperking om een voor hun geschikte sportaccommodatie te vinden.

De app zit momenteel in de testfase voordat deze in oktober landelijk wordt uitgerold tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Foto: Bad Hesselingen Meppel

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl