Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Amersfoort heeft te weinig zwemrecreatie

Waar ze in Enschede het complete zwembad aanbod aan het vernietigen zijn willen ze in Amersfoort er juist meer zwemwater bij.

Na onderzoek door het Mulier Instituut blijkt dat er in Amersfoort veel te weinig ruimte is om recreatief te kunnen zwemmen.

Er zijn twee opties om dat probleem op te lossen, een nieuw recreatief zwembad erbij of de gemeente maakt het Bosbad geschikt om het hele jaar door te zwemmen.

Nog maar anderhalf jaar geleden opende het prestigieuze Amerena en er is nog te weinig recreatief ruimte om te zwemmen omdat tegelijkertijd het Sportfondsenbad en zwembad Liendert dicht gingen.

Het Mulier Instituut noemt beide eerder genoemde opties kansrijk maar heeft de kosten niet meegenomen in het onderzoek.

De politiek mag zich nu gaan beraden over de plannen. Het blijft evengoed vreemd dat het destijds niet is meegenomen in de planvorming rondom zwembad Amerena.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.