Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Alsof je een open deur in trapt…

In zwembaden zijn schimmels op veel plaatsen aanwezig, vooral in nauwe ruimtes zoals een doorgang van de kleedkamers naar de doucheruimtes. Dat bleek uit het promotieonderzoek van Yuli Ekowati van de Universiteit Utrecht.

Ook bleek dat de huidige desinfectiemethode, het gebruik van veel chloor, wellicht niet de meest effectieve methode is. Chloor kan reageren met urine, zweet, huidcellen, haren, geneesmiddelen en verzorgingsproducten.

De producten die gevormd worden tijdens die reactie kunnen astma en irritatie van de huid, keel of ogen veroorzaken. Mensen moeten zich bewust zijn van het belang van hygiënisch gedrag.

Denk aan douchen voor het zwemmen, het dragen van sandalen en niet zwemmen bij besmettelijke huidziekten of wonden. Ekowati’s onderzoek liet zien dat dit mogelijk is door gebruik van een alternatieve desinfectiemethode in combinatie met weinig chloor.

De bevindingen  van Ekowati zijn allang bekend, zwembadsector loopt niet achter, er zijn al meerdere desinfectie methodes ontwikkeld om het gebruik van chloor te beperken, zoals zoutelektrolyse, UV en Ozon.

Daarnaast wordt er in de zwembaden constant gewezen op hygiëne en is douchen voor het zwemmen een must. Tevens heeft schoonmaak de hoogste prioriteit in een zwembad. Dus voegt dit promotieonderzoek eigenlijk niets toe aan wat we al weten.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.