Welkom

splash3

Nieuws

‘Als waarschuwen niet helpt, direct verwijderen’

Een 16-jarige Syrische jongen is in het ziekenhuis overleden na een bijna verdrinking in zwembad Buitenbad Groot Venlo in Blerick.

De medewerkers van het zwembad hadden de jongen er meerdere malen op gewezen om uit het diepe water te komen.

Desondanks bleef hij naar het diepe gedeelte gaan en met alle gevolgen van dien, na reanimatie is de jongen naar het ziekenhuis gebracht waar hij vervolgens is overleden.

Achteraf is het makkelijk oordelen en om conclusies te trekken, de KNZB pleit nu voor verplichte zwemles en roept op om meer informatie te geven over zwemmen aan asielzoekers.

Het tragische ongeval in Blerick doet uiteraard de gedachten weer teruggaan naar de verdrinking van het Syrische meisje in Rhenen.

Met de veroordeling van de zwemleraren in Rhenen is een precedent geschapen voor de toekomst en dat heeft ook gevolgen voor deze zaak.

Wat belangrijk in deze is om de asielzoekers na binnenkomst in Nederland duidelijk te maken dat zwemmen zonder diploma gevaar met zich meebrengt.

De eerste opvangcentra kunnen daarin een belangrijke rol spelen in het kader van integratie binnen de samenleving.

Veel gemeenten bieden zwemles regelingen aan voor deze groepen in de samenleving, dus is het zaak dat deze kinderen daar gebruik van maken.

Maar het gaat ook om de ouders van deze kinderen, die moeten bijgebracht worden wat wel en niet kan en hun kinderen niet aan hun lot overlaten.

Dus de KNZB is naar onze mening iets te voorbarig in hun reactie, de beste methode is misschien, ‘als waarschuwen niet helpt, direct de toegang ontzeggen’.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl