Welkom

splash3

Nieuws

Als ouders moet je altijd op je kinderen letten!

Een ongeluk zit in een klein hoekje als je niet let op je kinderen. Dat bleek maar weer eens bij zwembad Aquadrome in Enschede.

Een kind van 1,5 jaar! is in de problemen gekomen in de wildwaterbaan van het zwembad. In een onbewaakt moment werd het kind vanwege de sterke stroming onder water gezogen.

De zuigkracht in een wildwaterbaan is heel sterk om het effect te realiseren. De moeder van het kind was tijdens het incident niet ter plaatse om op haar kind te letten.

Een oudere dochter van de vrouw zag het voorval gebeuren en trok het kind uit het water. De moeder van het kind stelde direct na het incident het zwembad aansprakelijk.

Zij is van mening dat het zwembad verantwoordelijk is voor de algehele veiligheid. En dat is op bepaalde punten terecht maar in dit geval was de moeder verantwoordelijk.

Het zwembad gaat desondanks onderzoeken hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden. Op de AD website werd bij een artikel over het incident een poll gehouden.

Zie hieronder een screenshot van een voorlopige stand.

poll

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl