Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Laco zwembaden voldoen aan Licentie Zwem-ABC

Alle zwembaden van Laco voldoen binnenkort aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC. Deze Licentie geeft ouders de zekerheid dat de zwemlesaanbieder de nieuwe kwaliteitsstandaard hanteert voor zwemlessen. Laco exploiteert bijna 40 sportaccommodaties.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt diplomazwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of dit diplomazwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt een zwemlesaanbieder ook getoetst op zaken die met veiligheid en klantgerichtheid te maken hebben.

Laco gaat de methodiek van systeemgericht toezicht gebruiken voor het behalen van de Licentie Zwem-ABC. Dit betekent dat er op verschillende manieren wordt gecontroleerd: op concernniveau wordt jaarlijks een systeemaudit uitgevoerd door een externe auditor. Vanuit het interne kwaliteitssysteem worden de zwembaden getoetst op de eisen van de Licentie Zwem-ABC. Middels een steekproef wordt door een externe auditor bekeken of Laco deze toetsing conform de criteria heeft uitgevoerd. Tenslotte wordt de inhoudelijke kwaliteit van het diplomazwemmen door vakmensen getoetst aan de BREZ 2.0.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.