Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Alertheid troef op de zwembadvloer

Uit een enquête onder zwembadmedewerkers (badmeesters en badjuffen) in opdracht van de Vereniging Sport en Gemeenten, uitgevoerd door het Mulier Instituut, blijkt dat iedereen alerter is geworden is sinds de tragische verdrinking van het Syrische meisje.

Het bestaande veiligheidsprotocol voor schoolzwemmen is inmiddels aangescherpt 40 % van de medewerkers meldt eerder preventief in te grijpen. De enquête wordt als handleiding gebruikt tijdens het landelijke congres van de VNG over veiligheid.

Sinds de rechtszaak over de verdrinking van het Syrische meisje zijn de veiligheidsregels van het schoolzwemmen bij alle zwembaden aangepast. De medewerkers van zwembad ’t Gastland in Rhenen werden in juni van dit jaar door de rechter veroordeeld voor ‘dood door schuld’.

De medewerkers hebben direct na het vonnis hoger beroep aangetekend omdat men het niet eens is met de uitspraak van de rechter dat er onvoldoende toezicht is gehouden. Wanneer het hoger beroep dient is nog niet bekend.

Als er één beroepsgroep is waar de veiligheid hoog in het vaandel staat dan is het wel bij de zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.