Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Akkoord cao zwembaden, erkenning voor zwembadmedewerkers

De leden van RECRON, zwembaden, FNV Recreatie, FNV Publiek Belang en CNV Vakmensen hebben ingestemd met de nieuwe cao Zwembaden. De nieuwe cao gaat in per 1 juli 2016 en loopt tot 1 juli 2017. Belangrijkste punten zijn een loonsverhoging van 1,5% per 1 oktober 2016 en meer aandacht voor de zwembadmedewerkers. Deze cao geldt voor alle 10.000 werknemers in zwembaden.

De leden van FNV Recreatie hebben aangegeven dat zij akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Zwembaden per 1 juli 2016. In totaal was 98% van de uitgebrachte stemmen positief.

Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie over het behaalde akkoord: “Op basis van co-creatie is deze cao Zwembaden tot stand gekomen, een mooi proces. Het vakmanschap van zwembadmedewerkers wordt door deze nieuwe cao erkend met een eigen identiteit en goede arbeidsvoorwaarden voor deze groep medewerkers.”

De belangrijkste punten van het behaalde akkoord zijn:
• Looptijd van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017.
• Met ingang van 1 oktober 2016 worden de lonen met 1,5% worden verhoogd. In december 2016 ontvangen medewerkers die tussen 1 juli en 1 oktober 2016 in dienst zijn een eenmalige uitkering ter hoogte van 1,5% over het feitelijk salaris dat zij in deze periode hebben ontvangen.
• Afspraken over onder andere veilig toezicht, vakmanschap en opleiding van zwemlesgevende en toezichthoudende medewerkers. Partijen willen deze afspraken de komende jaren uitbreiden met onderwerpen van de Sociale Agenda, zoals jaaruren-model, werkgelegenheid en werkzekerheid bij aanbestedingen, sociaal plan, vitaliteit, individuele keuzemogelijkheden, minimale opleidingseisen en een persoonlijk levensfasebudget.

De bij de cao Zwembaden behorende Sociale Agenda 2016-2018 wordt in de komende jaren door cao-partijen uitgewerkt. De cao Zwembaden treedt, voor de onder de werkingssfeer van deze cao vallende werkgevers en werknemers, met ingang van 1 juli 2016 in de plaats van de cao recreatie die tot en met 30 juni 2016 op hen van toepassing is.

Het personeel in de zwembadsector bestaat voor 71% uit vrouwen en ruim 25% is jonger dan 24 jaar.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.