Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Afdeksystemen besparen energie maar zijn ook levensgevaarlijk

Regelmatig doen zich helaas met tropisch weer incidenten voor met nachtelijke zwemmers. Na een avondje stappen en onder invloed van het één of ander, nog even een bezoekje brengen aan het zwembad om af te koelen.

Openluchtzwembaden liggen vaak afgelegen in een groene omgeving en zijn daardoor niet compleet door hekken te beveiligen. De hekken om de baden reiken niet tot de hemel dus is er altijd wel een mogelijkheid om binnen te komen.

De laatste tijd zijn er helaas incidenten te melden over deze nachtelijk escapades en nu zelfs met een dodelijk slachtoffer. De zwembaden worden ’s nachts afgedekt door lamellen, dekens of door zeilen. De reden is om energie te besparen en het water op temperatuur te houden.

Het is daarom levensgevaarlijk om ‘s nachts en in het donker een openluchtzwembad te bezoeken. De kans om onder een afdekdeken of afdekzeil te komen is nadrukkelijk aanwezig. In Vorden bij zwembad In de Dennen in Vorden is vorige week een man van 29 jaar verdronken omdat hij onder het afdekzeil terecht was gekomen.

Zwembad De Waterlelie in Zuidwolde is ook opgeschrikt vanwege het feit dat ongewenste bezoekers het nodig vonden om over de zwembadafdekking heen te lopen. Het gevolg daarvan is dat het afdekdeken daardoor beschadigd is geraakt en er duizenden euro’s schade zijn aangericht. Gelukkig hebben daar geen persoonlijke ongelukken plaatsgevonden.

Dit soort nachtelijke praktijken zijn levensgevaarlijk en onverantwoord. De zwembaden doen er alles aan om het zwemmen zo veilig mogelijk te houden, alleen kun je tegen dit gedrag niets doen en alleen maar waarschuwen via de website en social media.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.