Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Achterstallig onderhoud, oorzaak ongeluk?

Dat het nog niet goed gesteld is met de vervanging van roestvast staal voor verzinkt staal bij zwembaden, stelt Jan Heselmans, voorzitter van een wereldwijde normcommissie op dit gebied. Volgens zijn waarneming is er bij 60% van de zwembaden in Nederland nog steeds te weinig gedaan om roestvast staal (RVS) bij zwembaden te vervangen door verzinkt staal. Volgens Heselmans heeft het allemaal te maken met achterstallig onderhoud.
heselmans
Rondom het drama bij De Reeshof in 2011 (zie onderstaande artikelen) is het nog steeds onduidelijk wie er verantwoordelijk is geweest voor het ongeluk. Volgens Heselmans is dit een kwestie van achterstallig onderhoud, dus is de onderhoudsdienst primair verantwoordelijk naar zijn mening. Daarnaast is de boxophanging ook bij 3 inspecties (2006, 2009 en 2011) afgekeurd. Helaas zijn de resultaten van deze rapporten niet goed opgepakt door de onderhoudsdienst, zegt Heselmans. Op dit moment loopt er een vooronderzoek tegen twee (toenmalige) managers van zwembad de Reeshof.

Op 16 mei 2008 heeft de Reeshof het eerste Keurmerk Veilig en Schoon uitgereikt gekregen tijdens een congres ‘van vignet naar Keurmerk’ op het provinciehuis in Den Bosch. Toen lag er al twee jaar een rapport waaruit bleek dat de ophanging van de boxen onveilig was.Al met al is het een zeer complexe zaak waar nog veel onduidelijkheden over bestaan.

Jan Heselmans, die voorzitter is van de internationale NACE Task Group 498, heeft onderstaande screenshot over de oorzaak van De Reeshof op Wikipedia gepubliceerd en het bericht is binnen 12 uur om onduidelijke redenen verwijderd van Wikipedia.

wiki

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Antislipsokken om uitglijden te voorkomen

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.