Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Aanpak overlastgevers bij De Stok lijkt te werken

Zwembad De Stok in Roosendaal heeft al jaren last van overlastgevende jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar met een Marokkaanse achtergrond. Twee maanden geleden escaleerde het dusdanig dat het zwembad de hulp inschakelde van jongerenwerk en buurtsportcoaches.

Samen met deze partijen en de gemeente hebben ze een plan van aanpak ontwikkeld wat blijkt te werken. Door het inschakelen van de oudere broers van de relschoppers is de rust weer wedergekeerd.

Zes broers van rond de 20 jaar met dezelfde achtergrond als de overlastgevers staan de toezichthouders bij als het escaleert. Onder de projectnaam Ewa Broer houden ze een oogje in het zeil en corrigeren ze de jongeren wanneer het fout gaat. Daarnaast organiseren ze activiteiten met de jongeren.

De broers stralen gezag uit en er is respect voor ze waardoor de rust weer is teruggekeerd in en rondom het zwembad. Wat ook meewerkte was dat de burgemeester gesprekken had met de relschoppers.

De daders moesten met hun ouders naar het gemeentehuis komen om over hun gedrag te praten. Vaak zijn de ouders niet op de hoogte van het gedrag van hun kind en dat was extra confronterend. De plan van aanpak in Roosendaal lijkt dus te werken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.