Welkom

splash3

Nieuws

Aanbestedingen mislukken tegenwoordig te vaak

Als het zo doorgaat blijven steeds meer nieuwe projecten op de plank liggen. Wij berichten al eerder over het fenomeen van aanbesteden en dat het tegenwoordig vaak niet lukt om voor het vooraf vastgestelde budget een zwembad te bouwen.

Op meerdere locaties is er vertraging ontstaan omdat er zoveel verschil is tussen vraag en aanbod. Een conclusie die je kunt stellen is dat het te maken heeft met het huidige economische klimaat. Bouwers en aannemers kunnen meer vragen voor hun diensten en daarnaast zijn de prijzen van bouwmaterialen explosief gestegen. Dat is het veel gehoorde probleem.

De aanbesteding in Eindhoven voor de nieuwbouw van De Tongelreep in Eindhoven is mislukt. Tussen de begrote kosten en de hedendaagse kosten is het verschil ruim 9 miljoen euro. De gemeente wilde als vervanger van het oude subtropische golfslagbad een nieuw familiebad bouwen voor 12 miljoen euro maar de aannemer vraagt maar liefst ruim 21 miljoen euro!

Er komt nu een haalbaarheidsonderzoek door een extern bureau of het huidige bouwplan wel is uit te voeren tegen het gereserveerde bedrag. Het begint een beetje te lijken als de wereld op zijn kop. Kosteloos advies aan de gemeente Eindhoven, ga op zoek naar een andere aannemer of bouwbedrijf.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl