Welkom

splash3

Nieuws

Aanbesteding valt gunstig uit

Dat een aanbesteding ook wel eens gunstig kan uitvallen, blijkt wel in Markelo. De verwachte kosten voor de uitbreiding en renovatie van zwembad De Vijf Heuvels vallen € 550.000 lager uit dan begroot. Dit voordeel is behaald via een Europese aanbestedingsprocedure. Het college van burgemeester en wethouders wil de helft van dit behaalde voordeel inzetten om het gebouw verder te verduurzamen en te verfraaien om zo ook de exploitatie rendabeler te maken. De voorbereidende werkzaamheden van het Markelose zwembad zijn ondertussen van start gegaan. Burgland Bouw uit Dodewaard (bouwkundig), Hellebrekers Technieken uit Nunspeet (werktuigkundige- en waterbehandelingsinstallaties) en Alferink uit Groenlo (elektrotechnische installaties) zijn de aannemers die de uitvoering doen.

De renovatie van het zwembad zal in twee fase plaatsvinden. Allereerst wordt van tot eind 2013 gewerkt aan de nieuwe aanbouw met een 25 meter bassin en kleedkamer- en sanitair voorzieningen. In een tweede fase, van begin tot medio 2014, zal het bestaande zwembad worden gesloopt en wordt een nieuw gebouw gerealiseerd met mobile casino een nieuwe entree, een peuterbad en ook diverse faciliteiten.

Het bad is dusdanig ontworpen dat het ‘slim’ kan worden geëxploiteerd. Dat houdt in dat met het ontwerp zoveel mogelijk rekening is gehouden met een energiezuinige en efficiënte exploitatie. De aanvangsinvesteringen zijn hoger (maar nog binnen het gestelde budget), maar op den duur is de exploitatie goedkoper. Zo is gekozen voor een vaste en betegelde in plaats van een flexibele tribune omdat de schoonmaakkosten zo minder hoog zullen zijn. Ook krijgt het bad een luchtbehandelingsinstallatie met een hoog rendement waarbij weinig energie verloren gaan.

vijfheuvels1

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl