Welkom

splash3

Nieuws

Coronaregels 2.0 voor de zwembaden

Zwemliefhebbers kunnen weer gebruik maken van de faciliteiten die de zwembaden te bieden hebben. Alleen wel volgens bepaalde regels.

De meest beperkende regels van het begin na de heropening zijn verleden tijd maar men moet zich toch aan bepaalde regels houden.

In het begin moest je thuis je badkleding aantrekken. Dat is nu niet meer nodig. Wel wordt gevraagd voor het zwemmen even thuis naar het toilet te gaan.

Van te voren reserveren is niet meer nodig, tenzij je gaat deelnemen aan groepslessen vanwege het maximaal aantal deelnemers.

In het zwembad zelf blijft de 1,5 meter regel van kracht en is er een vaste routing om elkaar niet te kruizen of passeren.

Indien een zwembad meer dan 100 bezoekers binnen krijgt is een gezondheidscheck verplicht. Dat kan via een koorts check met een thermometer.

Ook mag je gewoon andere zwemmers gewoon weer inhalen. Ook voor doelgroep activiteiten geldt dat er geen afstand meer hoeft te worden gehouden zolang je in het water bezig bent.

De douches mogen ook weer gebruikt worden. Na het zwemmen dien je je wel zo snel mogelijk om te kleden en het zwembad te verlaten.

Voor whirlpools is het advies om deze voorlopig niet te gebruiken. Bij niezen kunnen kleine druppeltjes (aerosolen) eventueel het coronavirus overbrengen.

Volwassenen uit één gezin mogen weer aanwezig zijn bij de jongeren, wel dienen zij altijd 1,5 meter afstand te houden tot andere volwassenen.

Spelmaterialen kunnen gewoon weer gebruikt worden in het zwembad. Vanwege de desinfectie van het water met chloor wordt het virus snel inactief gemaakt.

Het advies is om voor aanvang van de lessen de spelmaterialen onder te dompelen in het water. Ook de zwemlessen zijn weer van start gegaan.

De zweminstructeur geeft zoveel mogelijk les op een afstand van 1,5 meter van de kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen. Bij kinderen tot en met 12 jaar is geen afstandsbeperking van kracht.

Regelmatig handen wassen met water en zeep blijft van kracht en beperk zoveel mogelijk de aanrakingen met deurklinken, hekken en bankjes en ander ondersteunend materiaal.

Ga niet zwemmen als je symptomen hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook als iemand uit je familie of omgeving deze symptomen vertoond.

Schreeuwen en zingen worden ook ten strengste verboden. En let vooral goed op, houdt rekening met de regels want een tweede golf van het virus kan zomaar toeslaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl