Welkom

splash3

Nieuws

Plannen nieuw zwembad Zoetermeer worden concreet

Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark in Zoetermeer is klaar. Samen met belangengroepen heeft de gemeente een programma van eisen opgesteld.

Zo wil men een wedstrijdbad en een doelgroepenbad, die met elkaar verbonden kunnen worden voor een groter bad.

Recreatieve zwemmers kunnen straks terecht in een modern recreatiebad met een glijbaan en andere speelvoorzieningen. Bij warm weer (+25 °C) opent de gevel naar een ligweide en buitenterras.

Bij het voorlopig ontwerp is ook extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het gebouw. Zo komen er aparte kleed- en douchevoorzieningen en een lift in het instructiebad.

In juni 2020 moet het definitieve ontwerp gereed zijn. Daarna wordt de bouw van het zwembad aanbesteed en wordt een aannemer geselecteerd. De start van de bouw staat gepland voor begin 2021. Het nieuwe zwembad moet in de eerste helft van 2022 opengaan.

De bestaande zwembaden De Veur en De Driesprong voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom besloot de gemeenteraad in 2017 om een modern, duurzaam zwembad voor de hele stad te bouwen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl