Welkom

splash3

Nieuws

Center Parcs gaat over op WKK

Subtropisch zwembaden hebben vanaf de start een belangrijke rol gespeeld bij de vakantieparken van Center Parcs. In 1980 werd De Eemhof in Biddinghuizen geopend met het eerste subtropisch zwemparadijs van Nederland.

Inmiddels heeft Center Parcs na 40 jaar meer dan 30 van soortgelijke parken. En al deze parken hebben naast de vakantiehuizen en centrale voorzieningen een tropisch zwemparadijs.

Zwembaden zijn over het algemeen energieslurpers en zeker als je praat over de tropisch zwemparadijzen in de omvang van Center Parcs.

Om deze enorme kosten tegen te gaan en een bijdrage te leveren aan het milieu worden parken in fases voorzien van een WKK installatie.

Warmte Kracht Koppeling (WKK) is een technologie waarbij tegelijkertijd warmte en elektriciteit wordt opgewekt.

Een WKK produceert elektriciteit en de warmte en de rookgassen worden gerecupereerd en gebruikt voor de verwarming van bijvoorbeeld een zwembad.

Bovendien wordt er ook een warmtebuffer geïnstalleerd zodat de overtollige warmte niet verloren gaat. Het eerste proefproject is voltooid en de andere vakantieparken zullen zeker gaan volgen.

Met deze aanpassing vermindert Center Parcs de CO2 uitstoot en levert het bovendien een grote bijdrage aan het milieu.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl