Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Chronisch tekort aan medewerkers nekt zwembaden

Een probleem dat zich de komende jaren gaat voordoen is een chronisch tekort aan medewerkers bij de zwembaden.

Vanwege de vergrijzing gaan er veel medewerkers met pensioen of zijn het al. Nieuwe aanwas is maar mondjesmaat omdat de jeugd bijna geen interesse heeft in het vak van badmeester of badjuffrouw.

Het gevolg is dat sommige zwembaden beperkt opengaan omdat er geen personeel is om de beschikbare uren op te vullen. Allerlei factoren spelen mee dat de jeugd niet kiest voor een opleiding of baan in een zwembad.

Je maakt vaak lange uren in een vochtig en warm klimaat, de verdiensten zijn niet echt geweldig terwijl de verantwoordelijkheid de laatste jaren steeds groter is geworden.

Het spiksplinternieuwe zwembad De Louwert in Hendrik-Ido-Ambacht is net open en blijkt nog maar beperkt open te kunnen vanwege een gebrek aan personeel.

De vraag is, hoe krijg je nieuwe medewerkers en die vraag is niet makkelijk beantwoord in de huidige tijd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.