Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Hygiene in een zwembad is van essentieel belang

Zwembaden moeten voldoen aan strenge eisen als het gaat om hygiene. Dit is vastgelegd in de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ).

De provincies voeren hier controles op uit en bezoeken regelmatig de zwembaden. Als een zwembad niet voldoet aan de eisen volgt eerst een waarschuwing en later volgen er eventueel dwangsommen.

Zwembad Bloemketerp in Franeker blijkt al meerdere keren dwangsommen opgelegd gekregen van de FUMO (Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving) omdat het zwembad niet schoon genoeg was.

Het bleek meerdere keren dat de putjes in de kleedkamers en douches vuil waren en er kroop zelfs ongedierte uit en op meerdere plekken was het zwembad niet schoon genoeg.

Stichting exploitatie zwembad Bloemketerp dat het zwembad sinds 2011 runt herkent de kritiek maar gebruikt als argument de ouderdom van het zwembad.

Omdat het zwembad zonder subsidie draait is er te weinig geld beschikbaar om de schoonmaak goed uit te voeren. Alleen kan dit geen argument zijn om de hygiene niet serieus te nemen.

De stichting die het zwembad exploiteert heeft het zwembad destijds zonder subsidie voor 200.000 euro gekocht van de gemeente en heeft al jaren het moeilijk om het hoofd boven water te houden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Badjuf Hanny stopt er na 46 jaar! mee

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl